výcvikový víkend Rychety

02.05.2011 08:22

 

výcvikový víkend Rychety 23. a 24. dubna a jak to všechno dopadlo

den 1.

            V  8:30 jsme měli nástup a všichni s úsměvy, no co víc si člověk může přát na zahájení dne. Psovodi byli rozděleni do 3 skupin, každá měla svého vedoucího a šlo se na věc.

Na malém place probíhaly obrany, na velkém place poslušnosti a mezi pampeliškama socializace. Počasí vydařené, když pomineme žhavé slunce do tváří a severní vítr v zádech, hlavní je, že nepršelo.

            Obrany po celý den lákaly zájem nejen účastníků, ale i hostů restaurace. Bylo opravdu na co koukat. Figurant celý den s nadšením a stejným elánem jak po ránu, tak odpoledne trénoval jednoho psa po druhém. Někdy nejen psa, ale i páníčka. Každému se maximálně věnoval. Od rána do večera malý plac doprovázela dobrá nálada a o ostrovtip zde opravdu nebyla nouze.

            Mezi pampeliškama jsme psi připravovali na výstavy, tzn. běh, postoj, prohlídku zubů atd. Kdo chtěl, mohl si zkusit socializaci na bonitaci dobrmanů. Dále jsme řešili individuální požadavky psů a jejich paníčků. Na místě jsme se pokusili o řešení, popř. proběhla živá diskuze na možné řešení. Př. bázlivost k lidem, agrese vůči psům, atd.

            Na velkém place měl každý možnost si zacvičit se psem poslušnost. Buď s velením a radami vycvikáře nebo po svém, jak je zvyklý. Každý měl tolik času, kolik potřeboval a vstřícný výcvikář byl taktéž celý den dobře naladěn a od rána až do odpoledních hodin stejně nadšeně radil, pomáhal a diskutoval. To vše i přes spálený krk na uhlík.

            Přes celý den bylo zajištěno občerstvení v místní restauraci, k obědu byl řízek s bramborem a vychlazená, orosená desítka. Večerní posezení po celém dni venku taky, jak si cvrlikali ráno vrabci na střeše, probíhalo nadšeně a s elánem u některých větším či menším.

Shrnuto a podtrženo sobota byla vydařená po všech stránkách.

den 2.

            Opět v 8:30 v areálu a už známé tváře s úsměvy opět odstartovaly den nejlíp, jak to jde. Již rozdělené 3 skupiny přišly o nějaké účastníky z důvodu probíhající výstavy. A tak jsme měli na všechno více času. Počasí opět vypadalo, že nespadne ani kapka, ovšem naše spálené nosy a ramena už volali o mraky. Ty přišly až odpoledne. Vítr nám zase cuchal vlasy.

            Začali jsme od kafíčka k obranám a šlo to zase jako po másle, jeden pes za druhým, ráno se překulilo v dopoledne a první skupina byla hotová, spokojená a vysmátá s neutuchajícím vtipem figuranta a „diváků“. Pepo DÍKY, opět si nezklamal. Díky patří i pomocníkům, bez Vás by to taky nešlo.

            Mezi pampeliškama se diskutovalo a pejskové obstáli další dávku výstavní drezůry a sebevědomí do socializace. Více jsme se zaměřili na soukromé požadavky. Většina z nás si odnesla spoustu rad a zkušeností ostatních. Dopoledne se nám přehouplo na poledne a šlo se obědvat. Marie díky za tvou trpělivost a ochotu podělit se o letité zkušenosti.

            Pan výcvikář na velkém place se spáleným krkem i nadále pln elánu velel a radil u poslušností. Předával své rady a osvědčené zkušenosti. Opět valná většina si odnesla spoustu námětů a nápadů na výcvik svých psů. Také se diskutovalo, bez čehož se to asi neobejde. Jardo díky ti za vytrvalost a trpělivost s jakou si se o nás staral.

            K dispozici nám byla opět po celý den místní restaurace, k obědu nás čekaly kuřecí medailonky s hranolkama a sýrovou omáčkou, mňam. Blížil se večer, někteří se již rozutekli do svých domovů odpočívat, ostatní se loučili s novými i stávajícími přáteli. Neděle je u konce.

Shrnuto a podtrženo neděle vydařená po všech stránkách.

 

Co k víkendu dodat, úžasné počasí, skvělí lidé co tvořili výbornou atmosféru, krásné místo a výborná plynulá organizace. Mockrát děkujeme.

 

V Akcích budou zanedlouho fotky.